Vijzels

Omdat elke situatie verschillend is, leveren en monteren wij zowel standaardvijzels als speciale uitvoeringen. De volgende uitvoeringen zijn verkrijgbaar:  

- Schroefvijzels diverse maatvoeringen
- Spiraalvijzels dubbelwandig diverse maatvoeringen
- Spiraalvijzels enkelwandig (Flex-Auger en Novicor)
- Trogvijzels
- Opvoervijzels

Schroefvijzels
Wij leveren transportschroeven van Ø 102mm en Ø 150mm, hiervan worden alle stalen delen, met uitzondering van de binnenschroef, thermisch verzinkt. Tevens kan de schroefvijzelinstallatie uitgevoerd worden in RVS. Transportschroeven of vijzels zijn geschikt voor transportcapaciteiten van 10 kg tot meer dan 12 ton per uur. De transportschroeven worden aangedreven door middel van een elektromotor met V-snaaroverbrenging, motorreductor of hydromotor. Verkrijgbaar zijn handbediende, halfautomatische, volautomatische of pendelschakeling. Deze kunnen uitgevoerd worden in combinatie met een maximaal schakeling. De schakelkasten kunnen worden voorzien van een ingebouwde tijdvertraging. De schroefvijzels kunnen worden voorzien van hanglagers, enkele of meerdere uitlopen, met een automatische of handbediende schuif.

Spiraalvijzels dubbelwandig
Dubbelwandige spiraalvijzels leveren wij van Ø80mm, Ø114mm en Ø131mm. De dubbelwandige buizen en bochten zijn uit twee soorten kunststof vervaardigd, namelijk een vormvaste buitenbuis met daarin een binnenbuis uit slijtvast materiaal. Deze dubbelwandige spiraalvijzel is onderhoudsarm en kenmerkt zich verder door een robuuste, goed afgewerkte constructie. De spiraalbakken zijn volbad verzinkt en voorzien van een lagerbus met drievoudige afdichting, kogellager en eindas.

Spiraalvijzel enkelwandig
Enkelwandige spiraalvijzels, zoals Flex-Auger en Novicor leveren wij van Ø55mm, Ø75mm, Ø90mm en Ø108mm. De buizen en bochten van de spiraalvijzels zijn kunststof. Alle onderdelen zoals, onderbakken, eindlagers, bochten, buis e.d. liggen bij ons standaard op voorraad.

Trogvijzels
Wij leveren trogvijzels op maat volgens tekening of model in diverse maatvoeringen, met of zonder hanglagers. Speciale uitvoeringen kunnen snel uit RVS, mangaanstaal of andere materialen worden vervaardigd.

Opvoervijzels
Aandrijfmotoren zijn in vele toerentallen en ook in afwijkende spanningen verkrijgbaar. Wij leveren eveneens vaste en verplaatsbare silo opvoervijzels compleet met storttrechter. Vrijwel elke gewenste soort silo onderbak in meel- en brokuitvoering wordt rechtstreeks uit voorraad geleverd, desgewenst inclusief montage. Opvoervijzels zijn de ideale oplossing voor het vullen van diverse silo's, bunkers, bulkwagens of rechtstreeks in de machine.